Huis aan huis verspreiding, best slim!

Huis aan huis reclameverspreiding

Huis aan huis verspreiding. Dit kan een effectieve manier zijn om via een flyer jouw bedrijf of onderneming onder de ogen te brengen. Maar niet alle huis aan huis verspreiding is effectief. Denk bijvoorbeeld aan de eindeloze stapels folders die ieder huis geregeld door de brievenbus krijgt gedeponeerd. Waar laat de bewoner vaak deze folders? Juist. In de prullenmand of oud papiercontainer. Mocht je een ondernemer zijn die graag zijn folders aan huis verspreidt - bijv. met behulp van JOH van de Kamp BV, bij deze wat tips die er voor zorgen dat de bewoner daadwerkelijk de folder oppakt en bekijkt!

Bezorg na bezorgtijden

Bezorgtijden zijn de bezorgtijden van de grote postbedrijven. Doorgaans is dit tussen 11 en 2 uur. Als je deze influx van kranten, post en flyers wilt vermijden doe je er goed aan ná 2 uur te bezorgen. Wat levert dit op? Kort gezegd: de bewoner van het huis pakt álleen de flyer op (in plaats van een grote stapel) waardoor de kans groot is dat hij of zij daadwerkelijk een oog werpt op de inhoud. Zorg dus dat je inhoud goed en duidelijk zichtbaar is, vanaf het eerste moment dat iemand de flyer ziet.  Wanneer iemand de inhoud ziet en je een inhoud hebt die aansluit op de interesses of wensen van je doelgroep, is de kans groot dat hij of zij de flyer even bekijkt. Mocht hij of zij geïnteresseerd zijn legt hij de flyer misschien op tafel voor anderen om te zien. Een effectieve en belangrijke tip dus, bezorgen buiten bezorgtijden. 

Volgende

Is er nog wat anders wat je kunt doen? Huis aan huis verspreiding is belangrijk, maar iedereen moet respect hebben voor de 'ja en nee' stickers. Stop echt geen flyers in de 'nee' brievenbussen, want de bewoners van het huis kunnen een aanklacht indienen of via Facebook je bedrijf in een kwaad daglicht stellen. Dit is wel het laatste wat je wilt met een onschuldige flyer. Zorg dat je flyer overzichtelijk is of juist heel druk. Dit hangt af van de wensen en interesses van de doelgroep.

Laat mensen verspreiden

Doe niet al het werk alleen en laat betrokkenen of vrijwilligers met een hart voor de onderneming de flyers door verschillende buurten verspreiden. Zorg voor een duidelijke verdeling van buurten en geef daarbij de begin- en eindstraten aan zodat er géén dubbele verspreiding plaatsvindt: dit vinden veel bewoners irritant. Een snelle vrijwilliger, of een betaalde kracht (dit kan eventueel ook via de kranten, maar daar heb je de kans te verdwijnen binnen de stapel) kan met een beetje inzet 1000 flyers in een middag verspreiden. Succes!Tags:
438 Woorden

Over ons

Reclame en promotieblog Hai, mijn naam is Fatouma en sinds een tijdje ben ik hier lekker aan het bloggen over reclame en promotie en over de manieren waarop je dat het beste kunt doen. Ik ben hier eigenlijk een beetje per ongeluk ingerold, door een minor die ik tijdens mijn studie volgde. Toen ben ik me gaan verdiepen in hoe je producten en diensten het beste in de markt kunt zetten en heb ik veel geleerd over het nut van echt goede reclame en promotie. De kennis die ik toen heb opgedaan wil ik nu graag met jullie delen, zodat ook jullie ervan kunnen profiteren! Veel plezier met lezen en hopelijk heb je er veel aan!

Zoeken

Categorieën

Archief

Recente artikelen

Papieren draagtassen
29 augustus 2018